فایلهای مفید

فروش محصولات دانلودی و بازاریابی فایل سرو

فایلهای مفید

فروش محصولات دانلودی و بازاریابی فایل سرو

دانلود مقاله ازن و لایه اوزون

مقاله ازن و لایه اوزون

مقاله ازن و لایه اوزون

دانلود مقاله ازن و لایه اوزون

مقاله ازن و لایه اوزون
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 10 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 13

قسمتهایی از متن:

ازن گازی است که از 3 اتم اکسیژن تشکیل شده است. این گاز در فاصله 15 تا 40 کیلومتری سطح زمین لایه ای فیلتر مانند تشکیل می دهد که از ورود اشعه خطرناک ماورای بنفش به درون جو زمین جلوگیری می کند. ضخامت این لایه در صورت فشرده شدن فقط 2 تا 3 میلی متر است که بر فراز استوا ضخیم تر از قطبین زمین است. گازهای مخرب لایه ازن عمدتا از صنایع برودتی و سرد کننده ها، صنایع ابر و اسفنج سازی، بخش دفع آفات کشاورزی، سیستم های تهویه مطبوع، کپسول های اطفای حریق و حلال اسپری های پاک کننده قطعات الکترونیکی متصاعد می شوند و تا ارتفاع 40 کیلومتری صعود می کنند. طول عمر ماندگاری گازهای مخرب لایه ازن از 50 تا 150 سال است و تا حذف کامل این گازها که قبلا وارد جو شده اند حداقل نیم قرن لازم است. ایجاد حفره در لایه ازن باعث خطرات زیست محیطی و انسانی بسیاری می شود و حیات بدون این لایه روی کره زمین از بین خواهد رفت. برای آشنایی بیشتر با نقش حیاتی لایه ازن و مشکلاتی که تحت تاثیر فعالیت های بشر برای آن به وجود آمده است. خبرنگار ما با »فریدون رستمی« مدیر دفتر حفاظت از لایه ازن سازمان محیط زیست، گفتگویی انجام داده است که در پی می آید.

لایه ازن چیست، چگونه تشکیل شده است و چه کاری انجام می دهد؟

لایه ازن از رسیدن نور ماورائ بنفش خورشید به سطح زمین جلوگیری می کند به همین دلیل وجود این لایه برای ادامه حیات بروی زمین ضروری است. ...

...

[] آیا حفره های لایه ازن قابل ترمیم است؟

اگر کشورهای عضو کنوانسیون وین و پروتکل مونترال به تعهدات خود عمل کنند و مصرف مواد مخرب لایه ازن را طبق برنامه زمان بندی شده حذف کنند. چرخه طبیعی تشکیل ازن به حالت طبیعی خود بر می گردد و حفرات لایه ازن ترمیم می شود، البته در شرایط مناسب و مساعد دست کم 50 سال طول می کشد تا این حفره ها ترمیم شوند. تخریب لایه ازن و ایجاد حفره در آن، چه تاثیری بر افزایش برخی بیماری ها دارد. این لایه به عنوان سپر محافظ گیاهان، حیوانات و انسان ها در برابر تابش پرتو ماورای بنفش خورشید عمل می کند و از برخورد طول موج های کشنده آن به زمین جلوگیری می کند، اگر این تشعشعات توسط ازن جذب نشود و یا از حفرات ایجاد شده عبور کند، باعث آفتاب سوختگی، سرطان پوست و آب مروارید می شود و می تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان، مقاومت آن را در برابر بیماری ها کاهش دهد و یا با تغییر DNA، باعث بروز سرطان پوست شود. علاوه بر این، پرتو ماورای بنفش می تواند باعث کندی رشد گیاهان و صدمه به ساختار ژنتیکی موجودات زنده شود و در مزارع برنج با از بین بردن باکتری های تثبیت کننده نیتروژن باعث کاهش محصول شود. ....

دانلود مقاله ازن و لایه اوزون

دانلود مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

دانلود مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 27 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 34

اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

قسمتهایی از متن:

در حال حاضر مناسب ترین و مهمترین عوامل محدود کنندة غیر زنده بر رشد و عملکرد روش اپی فیت ها کمبود آب است که بررسی شده است، در حالی که دیگر فاکتورها مانند دسترسی به مواد غذایی یا تابش نور، در درجه دوم اهمیت قرار دارند. به هر حال این نشان داده شده که علم امروز ما در مورد بیولوژی اپی فیت ها هنوز در دو بعد تاکسونومیک و اکولوژیک خیلی محدود است. و نتیجه گرفته شده که معمولاً هنوز در سطح ابتدایی قرار گرفته است. مطالعات آینده باید شامل محدودة وسیع تری از تاکسونها و مکانهای رویش شود تا به فهم بهتری در مورد اینکه چطور فاکتورهای غیر زنده (abiotic ) رشد و بقای اپی فیتها را محدود می کنند و اینکه چه اثری روی ترکیب اجتماعی اپی فیت دارند منتهی شود. در نهایت این روش بیشتر برای بیولوژی اپی فیت پیشنهاد می شود: تحقیقات فیزیولوژیک باید با مطالعات در مورد دیگر محدودیتها متعادل شود . برای مثال : ناپایداری سوبسترا(زیر لایه) ، محدودیت پراکندگی، رقابت یا گیاه خواری.

کلمات کلیدی : اپی فیتها (گیاهان دارزی )، تغییرات درون گونه ای، تلفات (مرگ و میر mortality ) روابط غذایی، انعطاف فنوتیپی (phenotypic  plasticity ) ، فتوسنتز، روابط آبی .

مقدمه :

20000 تا 25000 گونه اپی فیت آوندی (vascular epiphytes) تخمین زده شده است (Benzing 1990 ) ، که بیشتر در مناطق گرمسیری استوایی قرار دارند. اگر چه گونه های اپی فیت در خانواده ها و راسته های بزرگ سرخسها، و بازدانگان و نهاندانگان هستند، ولی تک لپه ای ها بیشترین نقش را دارند : حدود 80% از کل اپی فیتها به این گروه تعلق دارند. (kress , 1989 ) . در یک محل فراوان  هستند و دارای گوناگونی بسیار می باشند اپی فیتها روی دیگر گیاهان رشد می کنند، که این امر در گیاهان زیردرختی تا تاج درختان واقع می شود. این تنوع در مکانهای رویش و انواع مختلف سکونت گیاه، صریحاً نشان می دهد که یک تعریف ساده برای «زیستگاه اپی فیت» (epiphyte habitat ) و یا عوامل محدود کنندة محیطی برای فلور آن نمی توان در نظر گرفت. مطالعات منتشر شده به سختی این تغییر پذیری را نشان می دهد. در مقابل اکولوژیستهای فیزیولوژی گیاهی به آن گونه هایی بیشتر توجه دارند که در مکانهای پرتنش وجود دارند. (Benzing zotz and Andrade 2001 , luttge 1997 , 2000 ). ...

...

نسبت های آبی گیاه

کمبود آب مهمترین عامل محدود کننده آبیوتیک (غیر زنده) در محیط زیست اپی فیت است. تفاوتها در چگونگی دسترسی به آب و مواد غذایی  ، بنزینگ (Benzing) را واداشت تا گروههای عملکردی یا شاهدی را تعیین کند مانند : اپی فیتها «منبع دائمی» (Continuously supplied) و «منبع ضربه ای» (pulse supplied ) ، (Continusly supplied ) و «منبع ضربه ای» (Pulse supplied ) ، ( Benzing 1990 ) .

اولی بروملیادها (bromeliad نوعی اپی فیت) تاکسونهایی را شامل می شود که به منبع نسبتاً ثابت و دائم رطوبت دسترسی دارند. دومی شامل تمام اشکال باقی مانده است که اپی فیتهاپوست درختی (bork epiphyte) معروف هستند که دوره های کم بارانی در زمان کوتاه، کافی است تا استرس آبی را ایجاد کند. اگر چه این دو گانگی ابتکاری است، ولی تغییر پذیری ذاتی و اساسی را نه تنها فقط در تاکسونهای مختلف هر گروه، بلکه حتی در گونه های معین نشان نمی دهد. کارایی اپی فیتهای بروملیاد در دوره های کم بارانی و اثر آنها روی اندازة گیاه مورد بررسی قرار گرفته است (Zoz and Thomas 1999 ; Schmidt and Zotz 2001 ) ....

...

فتوسنتز ، تبادل گاز و کسب کربن

انتظار می رود که در اپی فیت های آوندی، کسب کربن در برگ، بطور چشمگیری ، هم به وسیله کم بودن میزان عناصر غذایی برگ ( که با کم بودن ظرفیت فتوسنتزی مرتبط می باشد) و هم به وسیله زیاد بودن ذخیره آب (که منجر به کاهش در انتقال یا هدایت برگی یا حتی انسداد کامل روزنه می شود، محدود شود.

در واقع، اخیراً بررسی انجام شده از ماکزیمم میزان فتوسنتز خالص در این گروه گیاهی عمدتاً، نشان دهندة مقادیر پایینی است . (میانگین آن 1-S 2-M  Co2 mol m 6/2) البته، استثناء های ارزشمندی نیز وجود دارد.

میزان  PC یا ظرفیت فتوسنتزی (که تحت شرایط غیر محدود کننده در الکترود اکسیژن تعیین می شود) به مقدار 1-S 2-M  Co2 mol m 20 یا بیشتر، با این نظریه که تمام اپی فیت ها دارای ظرفیت بسیار کمی برای کسب کربن و رشد می باشند، مغایرت دارد.

یک مشکل مهم در تفسیر اطلاعات قدیمی تر، فقدان اطلاعاتی در مورد اندازه ارگانیسم های مورد استفاده در بررسی ها می باشد.

اخیراً نشان داده شده است که در اعضایی از تمام گروههای اصلی اپی فیت ها (Ferns , aroids , bromeliads , orchids)  ظرفیت فتوسنتزی، تابعی از اندازة گیاه می باشد.

به عنوان مثال، میزان ظرفیت فتوسنتزی که بر اساس مساحت سطح ، در جنس Guzmania monostachya (bromeliad) انجام شد از کوچکترین نمونه تا بزرگترین نمونه، 5 برابر افزایش یافته ( ظرفیت فتوسنتزی که بر اساس وزن خشک انجام شد نیز بطور مشابه افزایش یافت) ...

...

دانلود مقاله اکولوژ فیزیولوژیک اپی فیت های آوندی (گیاه هوازی)

دانلود مقاله انواع احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن

مقاله انواع احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن

مقاله انواع احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن

دانلود مقاله انواع احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن

مقاله احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن
اثر هوای اضافی در احتراق
مقاله احتراق
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 15 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 17

اثر هوای اضافی در احتراق

بخشهایی از متن:

احتراق

تعریف:

احتراق یک عمل ترکیب شیمیایی است که عناصر مختلف با اکسیژن انجام می دهند، گاه این احتراق محسوس و با شعله و دود همراه است و گاه بصورت نامحسوس، بهر حال در این فعل و انفعالات گرما تولید می شود که در حقیقت هدف اصلی ما از عمل  احتراق ایجاد این حرارت است، این عمل در نیروگاه ها در کوره دیگ بخار انجام می شود و سعی می شود نحوه این احتراق بقسمی باش که حداکثر راندمان حرارتی بدست آید با توجه به تجاربی که در طول سالیان متمادی بدست آمده و بکاربردن روشهای متفاوت در فهم چگونگی احتراق بهترین نتایج موقعی بدست می آید که این آزمایشات و تجربیات با اطلاعات درستی از تئوری اصول احتراق توام باشد. امروزه بدست آوردن حداکثر مقدار حرارت از سوخت بیش از گذشته مورد لوزم می باشد. و در نتیجه دیگ های بخار مدرن طوری طرح می شوند که بخوبی حرارت را جذب کنند تا راندمان دستگاه ها بالاتر رود. از نظر فعل و انفعالات شیمیائی احتراق در کوره دیگ بخار یک موضوع پیچیده ای است که خارج از بحث این فصل می باشد، ولی در اینجا اطلاعاتی از اصول اولیه و تغییرات شیمیایی در نتیجه ترکیب اکسیژن یا عناصر قابل احتراق سوخت منجمله کربن، ئیدروژن،  گوگرد که برای فهم احتراق سوخت ها لازم است ذرک می گردد.

تمام اجسام از موادی ساخته شده اند که بعنوان عناصر شیمیائی شناخته می شوند اگر این عناصر را به قسمتهای کوچکتری تقسیم نمائیم خاصیت خد را از دست نمی دهند و در صورت ادامه این عمل به یک ذره یا اتم آنها می رسیم، کربن آهن، اکسیژن، جیوه، گوگرد، طلا و مس نمونه هائی از عناصر شیمیائی هستند. ...

...

احتراق کامل

در احتراق کامل فرض می شود که مقدار معینی از عنصر با اکسیژن ترکیب می شود در عمل احتراق اکسیژن را از هوای محیط بدست می آورند که شامل 23% اکسیژن و 77% درصد ازت است اکسیژن و ازت با هم بحالت ترکیب نیستند و در احتراق براحتی از هم جدا شده و اکسیژن با سوخت ترکیب می شد و ازت بهمان حالت اولیه باقی می ماند. تجربه نشان می دهد که با مصرف مقداری از هوا که دقیقا شامل همان مقدار اکسیژن باشد که لازم داریم احتراق کامل بدست نخواهد آمد زیرا برای ترکیب اکسیژن با عناصر سوخت باید مولکول های اکسیژن با اتم سوخت درتماس واقعی فیزیکی باشند، اما علاوه بر مولکول های اکسیژن موجود چهار برابر بر آن مولکولهای ازت نیز در محیط موجودند که باحتراق کمک نمی کنند و سبب می شوند که مولکول های اکسیژن نتوانند بخوبی با اتم های سوخت تماس بگیرند، ضمنا همانطور که احتراق صورت می گیرد و عمل احتراق ادامه پیدا می کند از مقدار مولکول های آزاد اکسیژن کاسته شده و علاوه بر ازت مولکول های H2. SO2. CO2 نیز در محیط خواهیم داشت. در این شرایط تماس مولکول های اکسیژن با بقیه اتم های عناصر سوخت مشکل تر می شود بنابراین در عمل احتراق کامل موقعی صورت می گیرد که مقدار هوائی بیشتر از مقدار هوای تئوری مصرف کنیم، بهترین شرایط عمل پیدا کردن تعادل بین اتلاف واحدهای حرارتی که توسط هوای اضافه بیرون برده می شود می باشد. ...

...

دانلود مقاله انواع احتراق و تاثیر هوای اضافی در آن

دانلود مقاله نحوه جذب و خطرات آرسنیک

مقاله نحوه جذب و خطرات آرسنیک

آرسنیک نحوه جذب و خطرات

دانلود مقاله نحوه جذب و خطرات آرسنیک

آرسنیک نحوه جذب و خطرات
مقاله نحوه جذب و خطرات آرسنیک
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 56 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 12

آرسنیک نحوه جذب و خطرات

اطلاعات اولیه

آرسنیک ، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با علامت As مشخص است و دارای عدد اتمی 33 می‌باشد. آرسنیک ، شبه فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد ِ سیاه و خاکستری یافت می‌شود. آرسنیک و ترکیبات آن ، بعنوان آفت‌کش مورد استفاده قرار می‌گیرند: علف کش ، حشره کش و آلیاﮊهای مختلف.

تاریخچه

آرسنیک ( واﮊه یونانی arsenikon به معنی اریپمنت زرد ) در دوران بسیار کهن شناخته شده است . از این عنصر به کرات برای قتل استفاده شده است. علائم مسمومیت با این عنصر تا قبل از آزمایش مارش تا حدی نا مشخص بود. "آلبرتوس مگنوس" را اولین کسی می دانند که در سال 1250 این عنصر را جدا کرد . "جوان شرودر" در سال 1649 دو روش برای تهیه آرسنیک منتشر کرد.

پیدایش

آرسوپیزیت ( سنگ آرسنیک) که میس پیکل Mispickel هم نامیده می‌شود، سولفوری است که بر اثر حرارت ، بیشترِن مقدار آرسنیک از سولفید آهن آن جدا می‌شود. مهمترین ترکیبات آرسنیک عبارت است از: آرسنیک سفید ، سولفید آن ، گرد حشره کش ، آرسنیت کلسیم و آرسنیت سرب.

از گرد حشره کش ، آرسنیت کلسیم و آرسنیت سرب بعنوان سموم و حشره کشها در کشاورزی استفاده می‌شود .این عنصر گاها" بصورت خالص یافت می‌شود، ولی معمولا" بصورت ترکیب با نقره ، کبالت ، نیکل ، آهن ، آنتیموان یا سولفور وجود دارد. ...

...

پیشگیری و کنترل

مهمترین راه پیشگیری تهیه آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده است و دیگری کاهش آرسنیک در آب است که دشوار و گران است و در بسیاری از مناطق شهری و در بیشتر مناطق روستایی جهان غیرقابل اجراست.

اولین استاندارد بین المللی آب آشامیدنی میزان قابل قبول آرسنیک را 2/0 میلی گرم در لیتر تعیین کرد. در سال 1963 استاندارد آب آشامیدنی مورد تجدید نظر قرار گرفت و میزان آرسنیک را به 05/0 میلی گرم در لیتر کاهش داد . در سال 1993 سازمان بهداشت جهانی WHO به دلیل اثبات سرطان زایی آرسنیک معدنی میزان قابل قبول آرسنیک در آب آشامیدنی را به کمتر از 01/0 میلی گرم در لیتر کاهش داد. ...

...

دانلود مقاله نحوه جذب و خطرات آرسنیک

دانلود تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای

تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای

تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای

دانلود تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای

تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 173 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 66

چای

1-1-  پیدایش تندی اکسایشی در مواد غذایی

1-2- جلوگیری از اکسایش مواد غذایی

1-3- آنتی ­اکسیدانها

1-4-  آنتی­ اکسیدانهای طبیعی و تغذیه

1-5-  گیاه چای

1-6-  برگ چای

1-7-  ترکیبات شیمیایی چای

1-8-  چای­سازی

1-8-1- تولید چای سیاه

1-8-1-1- پلاس

1-8-1-2- مالش

1-8-1-3- تخمیر

1-8-1-4- خشک کردن و بسته بندی

1-9- تولید و مصرف چای در جهان

1-10- خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات چای

1-11- ترکیبات عصاره چای به عنوان افزودنی غذایی

1-12-  استخراج عصاره چای

2- مواد و روشها

2-1-  مواد شیمیایی

2-2- تهیه و آماده سازی ماده اولیه

2-3- استخراج

2-3-1- استخراج با متانل

2-3-2- روش آگاروال

2-3-3- روش آبی

2-4- اندازه گیری قدرت احیاءکنندگی آهن

2-5- تعیین قدرت آنتی­ اکسیدانی در سیستم مدل اسید لینولئیک 

2-6- اندازه گیری عدد پراکسید به روش تیوسیانات

2-6-1- ترسیم منحنی کالیبراسیون

2-6-2- محاسبه میزان پراکسید در نمونه

2-7- محاسبه شاخص اسید تیوباربیتوریک

2-8- تعیین قدرت آنتی ­اکسیدانی در روغن آفتابگردان

2-9- آزمون رنسیمت

2-10- روش آماری

3-1- بازده استخراج

3-1-1- اثر نوع روش بر بازده استخراج

3-1-2- اثر نوع ماده اولیه بر بازده استخراج

3-1-3- اثر متقابل نوع روش و نوع ماده اولیه بر بازده استخراج

3-2- قدرت احیاءکنندگی آهن عصاره­ های چای

3-2-1- اثر روش استخراج بر قدرت احیاءکنندگی آهن عصاره چای

3-2-2- اثر نوع ماده اولیه بر قدرت احیاءکنندگی آهن عصاره چای

3-2-3- اثر متقابل روش استخراج و نوع ماده اولیه بر قدرت احیاءکنندگی آهن عصاره چای

3-3- فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره­ های چای در سیستم امولسیونی اسید لینولئیک 

3-3-1- اثر روش استخراج بر فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره چای

3-3-2- اثر نوع ماده اولیه بر فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره چای

3-3-3- اثر متقابل روش استخراج و نوع ماده اولیه بر فعالیت آنتی ­اکسیدانی عصاره چای

3-4- آزمون رنسیمت

3-4-1- مقاومت حرارتی عصاره آبی برگ جدید چای در روش رنسیمت

3-4-2- اثر غلظت بر کارایی عصاره آبی برگ جدید چای در روش رنسیمت

3-5- اثر افزودن عصاره آبی برگ جدید چای بر اکسایش روغن آفتابگردان در دمای Cْ40 

نتیجه ­گیری کلی

پیشنهادات

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: چکیده ی بخشهایی از متن:

1-1-  پیدایش تندی اکسایشی در مواد غذایی

چربیها سوبسترای اصلی فساد اکسایشی و ایجاد طعمهای بد ناشی از آن محسوب می­شوند. چربیها گروه ناهمگونی از ترکیبات شیمیایی هستند که ویژگی مشترک آنها حلالیت در سیستمهای غیر قطبی یا لیپوفیل است(3). تقریبا تمام مواد خامی که صرف تولید مواد غذایی می­شوند حاوی چربی هستند. بخش عمده چربیها را تری­گلیسیریدها و فسفوگلیسیریدها تشکیل می­دهند. تری­گلیسریدها در سلولهای ذخیره­ای­ چربی گیاهان و جانوران تمرکز می­یابند و فسفوگلیسریدها جزئی از غشاء­های بیولوژیکی هستند. ضمن تولید بسیاری از مواد غذایی، چربی به صورت بخشی از فرمولاسیون محصول به آنها اضافه می­شود. چربی اضافه شده در برخی از مواد غذایی مثل مایونز و مارگارین جزء اصلی محسوب می­شود. چربیها در مواد غذایی علاوه بر انرژی­زایی، نقشهایی چون انتقال حرارت، ایجاد طعم و احساس دهانی و حمل ترکیبات مهمی نظیر ویتامینها و مولکولهای معطر محلول در چربی را بر عهده دارند(3،31،78).

اکسایش در مواد غذایی، تأثیر سوئی بر رنگ، بافت، طعم و بخصوص ارزش غذایی می­گذارد(31،87). اکسایش لیپیدها پس از فساد میکروبی عامل اصلی کاهش کیفیت فرآورده­های گوشتی محسوب می­شود(18،48). در این فراورده­ها، اکسایش چربی علاوه بر اینکه باعث کاهش کیفیت حسی می­شود، بر اثر واکنش محصولات اکسایشی با عوامل مغذی از قبیل پروتئینها باعث کاهش ارزش تغذیه­ای این محصولات نیز می­گردد. واکنش محصولات اکسایشی با اسیدهای آمینه باعث نابودی آنها می­شود که از این لحاظ اسیدهای آمینه ضروری اهمیت بیشتری دارند(50، 77). واکنشهای اکسایشی و پلیمری شدن بعدی پروتئینها موجب کاهش حل­شوندگی پودر شیر خشک می­شود(92). ...

...

2- مواد و روشها

2-1-  مواد شیمیایی

کلرید آهن III، تیوسیانات آمونیوم، پتاسیم­دی­هیدروژن­فسفات، سدیم­هیدروژن­فسفات، فری­سیانید پتاسیم، اسید کلریدریک، اسید تری­کلرواستیک، متانل، اتانل، اتیل­استات و کلروفرم با خلوص بالا در حد آزمایشگاهی از شرکت مرک آلمان تهیه شد. اسید لینولئیک و کلرید آهنII نیز از شرکت سیگما (انگلستان) تهیه شد. روغن آفتابگردان تصفیه و بی­رنگ شده عاری از آنتی­ اکسیدان از شرکت سه گل خراسان (نیشابور) تهیه گردید.

2-2- تهیه و آماده سازی ماده اولیه

برگ سبز چای در اوایل خردادماه سال 1382 از یکی از باغ های منطقه کوزه ­گر محله رامسر در شمال ایران برداشت شد. برگهای جدید و قدیمی به صورت جداگانه برداشت و نگهداری گردید. ضایعات چای سیاه از آخرین الک کارخانه چای­سازی کتالم رامسر تهیه شد. برگها در درجه حرارت Cﹾ100 تا حصول وزن ثابت خشک گردید تا ضمن حذف رطوبت از فعالیت آنزیم پلی­فنل­اکسیداز بازداری شود. نمونه های خشک تا زمان انجام استخراج در دمای Cﹾ4 نگهداری گردید. نمونه­ ها قبل از استخراج آسیاب شدند.

2-3- استخراج

برای بررسی اثر روش استخراج و نوع ماده اولیه بر قدرت آنتی اکسیدانی عصاره چای از سه نوع ماده اولیه (برگ جدید، برگ قدیمی و ضایعات سیاه کارخانه چای­سازی) با سه روشی که در ادامه تشریح شده اند عصاره­گیری گردید. ....

دانلود تحقیق چای، خواص آنتی اکسیدانی چای، تولید و مصرف چای