فایلهای مفید

فروش محصولات دانلودی و بازاریابی فایل سرو

فایلهای مفید

فروش محصولات دانلودی و بازاریابی فایل سرو

دانلود مقاله تصفیه آب های صنعتی

مقاله تصفیه آب های صنعتی

مقاله تصفیه آب های صنعتی

دانلود مقاله تصفیه آب های صنعتی

مقاله تصفیه آب های صنعتی
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 34 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 19

مقاله تصفیه آب های صنعتی

قسمتهایی از متن:

تصفیه آب های صنعتی

برای تهیه آب مورد استفاده در صنعت شناخت کامل آب و املاح موجود در آن ضروری است. زیرا برای هر دستگاه صنعتی یک نوع آب با مشخصات ویژه ای قابل استفاده می باشد و چون آب به صورت طبیعی دارای این مشخصات نمی باشد لازم است آن را طی فرآیندهای مختلفی، منطبق با نیاز صنعت تصفیه نمود.
مهمترین املاحی که معمولا در آب صنعتی تولید اشکال می کنند، نمکهای فلزات قلیائی خاکی می باشند که در آب باعث پدید آمدن سختی (Hardness) می گردند. از مشخصات آب سخت دیر کف کردن صابونها و نتایج مصرف آن، گرفتگی دستگاهها، ایجاد رسوب، کاهش راندمان حرارتی و نهایتا خوردگی و سوراخ شدن لوله ها می باشد.
یکی دیگر از موادی که وجودش در آب برای صنعت تولید اشکال می کند، سیلیس می باشد. وجود سیلیس در آب برای بویلرهایی که با فشار کم کار می کنند چندان مهم نمی باشد. ولی در بویلرهای با فشار متوسط و بالا، افزایش غلظت سیلیس بیش از حد مجاز، باعث حمل آن همراه با بخار آب شده و در لوله ها جریان می یابد که در توربینها به علت کاهش دمای بخار، سیلیس نیز سرد شده و بر روی پره های توربین رسوب می کند. افزایش مقدار رسوب بتدریج فاصله بین پره های ثابت و متحرک را پر کرده و سطح عبور بخار را کوچک و کوچکتر می کند و بالاخره توربین را از کار می اندازد. همچنین سیلیس در اثر برخورد با پره های توربین، باعث خوردگی مکانیکی (Erosion) پره ها شده که در تخریب و از کارافتادگی توربین بسیار مؤثر می باشد. ...

...

اهمیت تصفیه آب

●  چه برای مصارف آشامیدنی و چه برای مصارف صنعتی، معمولا آب طبیعی احتیاج به تصفیه دارد. تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی هم آسان تر و هم ارزان تر از تصفیه آب برا ی مصارف صنعتی است. نگرانیهای اساسی در مورد آب آشامیدنی عبارتند از:

•   باکتری های بیماری زا ( پاتوژن ها ) در آب.

•   کمبود و یا وجود زیادی غلظت بعضی از یونها که در سلامتی انسان نقش دارند مانند: یون فلوئور. •   ذرات معلق در آب.

•   بو و مزه آب.

●  دامنه نگرانی های اساسی در مورد آب های صنعتی بستگی به محل مصرف آب دارد. آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود:

 1-  به عنوان ماده اولیه برای تهیه محصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد.

 2-  به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی.

 3-  به عنوان حلال موادی که در واکنشهای شیمیایی شرکت می کنند.

 4-  به عنوان ماده واسطه انتقال حرارت از دمای زیر صفر( آب نمک ) تا دمای بخار آب.

 5-   به عنوان ماده ذخیره کننده انرژی.

 6-  به عنوان ماده واسطه جهت خارج کردن مواد ناخواسته (زائد).

 7-   به عنوان سپر محافظتی در برابر گرما و تشعشع آب سنگین( D2O ) مورد استفاده در نیروگاهها.

 8-  به عنوان ماده ای راحت و ارزان جهت استاندارد ساختن دستگاههای اندازه گیری دما،دانسیته و ویسکوزیته.

 9-  به عنوان ماده اصلی جهت مبارزه با آتش به جز در موارد استثنائی مثل مواد نفتی.

 10- خصوصا در مهندسی شیمی و پترو شیمی، بسیاری از فرایندها همانند نمک زدایی، خشک کردن، تبخیر کردن، کریستالیزاسیون، اختلاط، رزین های تعویض یونی، رطوبت زدایی، جذب سطحی و غیره در ارتباط مستقیم با آب هستند.

...

دانلود مقاله تصفیه آب های صنعتی

دانلود مقاله تصفیه فاضلاب ها


مقاله تصفیه فاضلاب ها

مقاله تصفیه فاضلاب ها

دانلود مقاله تصفیه فاضلاب ها

مقاله بررسی تصفیه فاضلاب ها
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 190 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 41

تصفیه فاضلاب‌ها

قسمتهایی از متن:

محققان دانشگاهUniSA در استرالیا به دنبال توسعه روش منحصر به فردی برای تصفیه فاضلاب‌ها هستند که بدون استفاده از مواد شیمیایی گران قیمت، کیفیت آب را بیشتر از روش‌های موجود بهبود می‌بخشد. آخرین مرحله تصفیه آب، حذف موجودات زنده بسیار ریز است. در حال حاضر از کلر به عنوان ماده ضدعفونی‌کننده استفاده می‌شود، ولی در این حالت حتی بعد از تصفیه هم ترکیبات ارگانیک زیادی در آب حضور دارند. کلر موجودات زنده ریز را از آب حذف می‌کند، ولی با آلاینده‌های ارگانیک واکنش داده، محصولات جانبی تجزیه‌ناپذیر و سمی تولید می‌کند که نمی‌توان آنها را از آب حذف کرد. انتقال این مواد به محیط‌زیست و استفاده از آنها در کشاورزی و دیگر صنایع می‌تواند مشکلات بهداشتی جدی ایجاد کند.
تصفیه فاضلاب به کمک نانوکاتالیزور نوری می‌تواند جایگزین سومین مرحله تصفیه یعنی ضد عفونی با کلر شود تا موجودات زنده ریز و ترکیبات آلی را به طور همزمان حذف و فاضلاب را به یک منبع آب مناسب تبدیل کند. به طور طبیعی موجودات زنده ریز، ترکیبات ارگانیک بزرگ را کوچک‌تر می‌کنند؛ اما از آنجا که این ترکیبات به طور زیستی تجزیه ناپذیرند، ما مجبور به استفاده از نوعی انرژی برای تجزیه آنها هستیم. این انرژی از اشعه فرابنفش نور خورشید گرفته می‌شود و به همراه کاتالیزورهای نوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
انرژی تولید شده از واکنش سلول کاتالیزوری نوری می‌تواند موجودات زنده ریز را کشته و ترکیبات تجزیه‌ناپذیر را تجزیه کند. این فرایند به دلیل امکان استفاده مجدد از کاتالیزورهای نوری، بسیار مقرون به صرفه است . ذرات کاتالیزوری چه به صورت همگن در محلول پراکنده شده یا روی ساختارهای غشایی رسوب داده شده باشند، می‌توانند ما را از تجزیه شیمیایی آلاینده‌ها مطمئن سازند. ...

...

نتیجه‌گیری:

با توجه به مطالب ذکر شده در مباحث پیشین و اهمیت برگشت و استفاده مجدداز فاضلاب نیروگاهها لزوم استفاده از فرایند بازیابی وتولید آب مقطر از فاضلاب نیروگاه مشخص می‌شود. همانطور که در این فرآیند مشاهده می‌شود حدود ۸۰ درصد از فاضلاب ورودی به این فرآیند به محصول آب مقطر تبدیل می‌شود و تنها ۲۰ درصد آن به عنوان فاضلاب تغلیظ شده از فرآیند خارج می‌شود که به دلیل عدم انطباق شاخصهای کیفی پساب تغلیظ شده با استانداردهای ملی سازمان حفاظت محیط‌‌زیست ایران به منظور تخلیه به محیط‌زیست لازم است که این پساب به استخرهای تبخیر طبیعی هدایت شود. حال اگر به عنوان نمونه یک نیروگاه MW۴×۲۵۰ با سیستم برج خنک‌کننده‌تر را در نظر بگیریم بطور تقریبی در حدود ۲۵۰۰ متر مکعب بر ساعت آب خام مصرف می‌شود که در حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ساعت طی فرآیندهای مختلف به فاضلاب نمکی تبدیل می‌شود. باورود این حجم فاضلاب به فرآیند بازیابی، در حدود ۷۰۰ متر مکعب بر ساعت آب مقطر تولید می‌شود که مابقی آن به دلیل وجود املاح بسیار بالا به استخرهای تبخیر طبیعی تخلیه و رسوبات جمع‌آوری می‌شود. در کل مزایای بکارگیری فرآیند بازیابی فاضلاب نیروگاه با استفاده از تبخیر‌کننده‌ با تراکم مجدد بخار را می‌توان به شرح زیر اعلام کرد.

۱) جلوگیری از تخلیه فاضلابهای مختلف نیروگاه به محیط‌زیست

۲) تولید آب مقطر به منظور تامین بخشی از آب مصرفی نیروگاه

۳) کاهش حجم فاضلاب نمکی ورودی به استخر تبخیر طبیعی و در نتیجه صرفه‌جویی اقتصادی در احداث آن

۴) صرفه‌جویی در برداشت منابع آبی کشور

سیستم نوین تصفیه همزمان شیمیایی- بیولوژیکی

 برای تصفیه  فاضلاب های خانگی، صنعتی و فوق سنگین

این روش برای اولین بار در دنیا توسط دکتر محمد تقی دانشور از شرکت تحقیقات پیشرفته ابداع شده و ابتدا در استرالیا به شماره های PQ3066 و PQ4005 و PQ4309 به ثبت رسیده است ، سپس به صورت بین المللی با شماره PCT/AU00/01162 ثبت و توسط سازمان جهانی مالکیت معنوی به شماره 01/23308  WO به چاپ رسیده است.

روش تصفیه همزمان شیمیایی- بیولوژیکی جدیدترین روش شناخته شده در دنیا می باشد. در این روش ازن همراه با هوا به حوضچه ها، راکتورها یا استخرهای هوادهی که در آنها تصفیه بیولوژیکی در حال انجام است دمیده می شود. ازن تزریق شده مزایای خاصی به همراه داشته و امتیازات و برتریهای ویژه ای به تصفیه بیولوژیکی به کار گرفته شده می افزاید. ...

...

دانلود مقاله تصفیه فاضلاب ها

دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی

دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی

دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی

دانلود دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی

دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی
دسته بندی سایر گروه ها
فرمت فایل doc
حجم فایل 17 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 14

تکثیر و پرورش کبک صنعتی

مقدمه­

نقش تغذیه سالم در تامین سلامت انسان بر هیچ کس پوشیده نیست.انسان امروزی  با پیشرفت تکنولوژی وبکارگیری همه علوم وفنون سعی در حفظ سلامت و ماندگاری خود دارد؛ گواینکه استفاده نامناسب ازتکنولوژی برای سلامت وبقای انسان خطرسازمیباشد, ولی هدف عمده تامین وحفظ سلامت انسان است. استفاده ازروشهاوراهکارهای نوین درتامین وبهبودوضع تغذیه بشرضمن ایجاداشتغال ,سلامت انسان را فراهم میاورد. دراین راستا پرورش وتولیدگوشت کبک راهکاری نوین است. گوشت کبک از جهاتی جنبه دارویی داشته و برای بیمارانی که مجاز به مصرف گوشت قرمز نبوده وحتی در مصرف گوشت سفید محدودیت دارند, توصیه شده است. در طب سنتی برای ناتوانی جنسی  و عصبی, بیماران فشارخونی,  افراد با چربی خون بالا, اسیداوریک بالا و دیابت کاربرد دارد ؛ علاوه  بر مصرف داخلی تا حدی زمینه صادرات این محصول توجیه خوبی دارد.

معرفی طرح

1-اطلاعات طرح

الف- زمینه فعالیت:  تکثیر, پرورش وکشتارگاه کبک صنعتی

ب- محل اجرای: طرح استان خراسان رضوی شهرستان…………

ج- مجری ومدیریت طرح: ........

2 - هدف طرح

هدف از اجرای طرح تاسیس واحد تولیدی و گوشتی است, از آنجا که گوشت کبک منبع پروتئینی بسیار خوبی میباشد و با توجه به هزینه طرح ,میزان اشتغالزایی و نو بودن روش در استان خراسان رضوی وکیفیت اب وهوای منطقه, احداث مجتمع پرورش کبک, بسیار مناسب است. گواینکه گوشت کبک از گوشت مرغ وبلدرچین, بسیار لذیذتر و با کیفیتی برتراست. ...

...

دانلود دانلود طرح تکثیر و پرورش کبک صنعتی

دانلود مقاله تک یاختگان

مقاله تک یاختگان

مقاله تک یاختگان

دانلود مقاله تک یاختگان

مقاله تک یاختگان
تحقیق تک یاخته ها
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 1027 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 33

قسمتهایی از متن:

دید کلی

تک‌‌یاختگان گروهی از موجودات زنده یوکاریوت هستند که پیکرشان تنها از یک یاخته تشکیل شده است و فعالیتهای زیستی مختلف این موجودات توسط بخشهای اختصاص یافته‌ای از پروتوپلاسم به نام اندامهای یاخته‌ای انجام می‌شود این بخشها مشابه اندامهای موجودات پر‌یاخته‌ای عمل می‌کنند. از این رو یک تک‌یاخته‌ای ، برخلاف یاخته‌های پریاختگان که وابسته به یاخته‌های دیگرند، موجود کامل و مستقلی است که تمام فعالیتهای زیستی یک پر‌یاخته‌ای را نظیر حرکت ، شکار طعمه ، گوارش ، تکثیر و غیره انجام می‌دهد..

مشخصات تک یاخته‌ها

اندازه

بطور کلی ، تک‌یاختگان بسیار ریز و میکروسکوپی هستند اکثرا بطور منفرد و گاهی بصورت کلنی دیده می‌شوند.

اندامهای حرکتی

از مهمترین خصوصیات تک‌یاختگان داشتن اندامکهای حرکتی ، مانند پاهای کاذب ، تاژکها و مژکها است و تقسیم آنها به چهار رده اصلی تاژکداران ، مژکداران ، ((ریشه‌پایان)) و اسپورداران بیشتر بر اساس همین زواید حرکتی آنهاست پاهای کاذب ، زواید سیتوپلاسمی موقتی هستند که در برخی از تک‌یاختگان فاقد پوشش سخت شکل می‌گیرند و حرکتی به نام آمیبی را در آنها باعث می‌شوند این نوع حرکت در گروهی از ریشه‌پایان ، مانند آمیب‌ها و بعضی از یاخته‌های جانوری نظیر گویچه‌های سفید خون ، یاخته‌های جنسی ، یاخته‌های کشت بافت و در برخی از قارچها دیده می‌شود.

تاژکها و مژکها ، که زواید دایمی حرکتی تک‌‌یاختگان‌اند، ساختاری کاملا مشابه دارند و از تعدادی میکروتوبول با نظمی خاص تشکیل یافته‌اند. تفاوت تاژکها و مژکها در طول و تعداد آنهاست. اگر طولشان کم تعدادشان زیاد باشد مژک و چنانچه دراز و به تعداد محدود باشند تاژک خوانده می‌شوند. حرکت تاژکها به صورت موجی و از راس به طرف قاعده تاژک و یا برعکس است در حالیکه حرکت مژکها به صورت پارویی است. انجام حرکات آمیبی و تاژکی و مژکی ، بستگی به حضور ATP و یون کلسیم با غلظت مناسب در مورد حرکت آمیبی در محیط دارد. ...

...

آغازیان

کپک‌های مخاطی سلولی (Cellular slime molds)

این آغازیان تا حدی شبیه آمیب هستند و در خاک‌های مرطوب زندگی و از باکتری‌ها و مخمرها تغذیه می‌کنند. تنش‌های محیطی و نامساعد شدن شرایط زیست سبب می‌شود تا سلول‌ها دور هم جمع شوند و یک کلنی سلولی تشکیل شود. هر کلنی یک پایه و ساقه‌ای با بخشی متورم در انتها دارد. در این بخش متورم هاگ‌ها ساخته می‌شوند. هاگ‌ها در محیط پراکنده می‌شوند و در شرایط مساعد به یک کپک هاپلوئید جدید نمو می‌یابند. در واقع این روش تکثیر غیر جنسی است. چرخه‌ی تولید مثل جنسی این جاندار در رطوبت فراوان محیط دیده می‌شود.

آغازیان کپک مانند (Protistan molds)

تا مدت‌ها این آغازیان را جزو قارچ‌ها می‌دانستند؛ اما با پی‌بردن به اختلاف‌های بین این جانداران و قارچ‌ها، این رده‌بندی کنار گذاشته شد. دیواره‌ی سلولی در آغازیان کپک مانند دارای دیواره‌، سلولزی است؛ برخلاف قارچ‌ها که دیواره‌ی سلولی کیتینی دارند. آغازیان کپک مانند شامل سه گروه کپک‌های آبی، کپک‌های مخاطی سلولی و کپک‌های مخاطی پلاسمودیومی هستند. بعضی از این آغازیان شبیه آمیب‌ها هستند و با انجام فاگوسیتوز (phagocytosis) غذای خود را به‌دست می‌آورند. ...

...

دانلود مقاله تک یاختگان

دانلود مقاله ذخیره مواد حساس شیمیایی

مقاله ذخیره مواد حساس شیمیایی

چگونگی ذخیره کردن مواد شیمیای حساس

دانلود مقاله ذخیره مواد حساس شیمیایی

چگونگی ذخیره کردن مواد شیمیای حساس
مقاله ذخیره مواد حساس شیمیایی
دسته بندی پژوهش
فرمت فایل doc
حجم فایل 54 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 11

چگونگی ذخیره کردن مواد شیمیای حساس

قسمتهایی از متن:

گروه بسته بندی : برای شناسایی یک ماده شیمیایی و درجه خطرات آن به حمل و نقل مربوط می شود .

-   بالاترین گروه ، گروه یک است با خطرات زیاد

-   گروه 2 – خطر متوسط

-   گروه 3 – خطر پایین

-   گروه بسته بندی اغلب در برگه اطلاعات ایمنی مواد ( MSDS ) در بخش اطلاعات حمل و نقل نشان داده می شود .

جدول اختصارات ایمنی – کدهای خطرات بخش حمل و نقل شیمیایی

 The Dot Hazzard Codes

مواد قابل انفجار

Explosive

1

گاز های قابل اشتعال

Flammable gas

2.1

گاز های غیر قابل اشتعال

Non – Flammable gas

2.2

گازهای سمی

Poisonous gas

2.3

مایع قابل اشتعال

Flammable Liquid

3

جامد قابل اشتعال

Flammable Solid

4.1

قابلیت احتراق خودبخودی

Spantaneously Combustible

4.2

خطرناک – وقتی با آب تماس پیدا می کند

Dangerous When Wet

4.3

اکسید کننده

Oxidizer

5.1

پراکسید های آلی

Organic Peroxide

5.2

سمی – بدور از مواد غذایی نگهداری شود

Poison – Keep Away From Food

6.1

موادعفونی

Infection Material

6.2

....

در این مقاله اطلاعاتی در ارتباط با برچسب گذاری ارائه می گردد .

کلیه ظروف و مواد شیمیایی اعم از کوچک ، متوسط و بزرگ باید دارای برچسب باشد تا به عموم افرادی که با آن سر و کار دارند آگاهی دهد که محتوی ظرف چیست ؟ و چه خطراتی دارد ؟

برچسب مناسب باید در اطلاع رسانی به غیر از افرادی که با مواد سر و کار دارند به افراد معمولی نیز آگاهی دهد .

برچسب مواد علاوه بر خطرات فیزیکی قابلیت اشتعال ، انفجار ، خطرات میل ترکیبی یا ناسازگاری را شامل شود .

یک برچسب حاوی اطلاعات زیر می باشد :

1-     نام مواد

2-   علائم خطر شامل  1-2- اکسید کننده 2-2- قابل اشتعال 3-2- سمی 4-2-   خورنده ، سوزاننده 5-2- زیان آور 6-2- التهاب آور 7-2- قابل انفجار 8-2- رادیو اکتیو

باتوجه به اینکه یک ماده می تواند یک یا چند خطر داشته باشند پس یک برچسب می تواند دارای یک یا چند علامت از خطرات فوق باشد .

مثلاً متانل دارای برچسب سمی و قابل اشتعال می باشد

Ø       استن – دارای برچسب قابل اشتعال

Ø       کلروفرم – دارای برچسب سمی

Ø       تری اتیل آمین – خورنده ، قابل اشتعال

Ø       دی اتیل آمین برچسب خورنده ، قابل اشتعال می باشد

Ø       پیوالویل کلراید – خورنده ، سمی و محرک

Ø       پیریدین – قابل اشتعال ، مضر

Ø       متیلن کلراید – سمی ، مضر

3-      کد بین المللی مواد

4-      گروه بسته بندی

5-      نام ، آدرس و شماره تلفن شرکت تولید کننده ، وارد کننده ، توزیع کننده ، مصرف کننده و نمایندگی مجاز

6-      وزن خالص ، با ظرف و ظرف خالی

7-      تاریخ تولید و مصرف

8-      شماره بچ

9-      مجوز خروج

10-         تعرفه گمرکی

11-   شرکت بیمه گذار

....

دانلود مقاله ذخیره مواد حساس شیمیایی