مقاله برقگیرها و اصول کار
مقاله برقگیرها و اصول کار |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1907 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 77 |
شناخت و اصول کار برقگیرها
قسمتهایی از متن:
سیستم برقگیر میله ای
سیستم برقگیر میله ای از روشهای سنتی برای مقابله با صاعقه است که از زمان فرانکلین مورد استفاده بوده و بر اساس هدایت بار الکتریکی صاعقه به زمین عمل مینماید. صاعقه یکی از پدیده های قدرتمند ومخرب دنیای طبیعی است که سطح ولتاژ آن تا 100 میلیون ولت در هر ضربه میرسد. ضربات صاعقه به تجهیزات شبکه های قدرت یکی از عوامل جدی خطر و آسیب برای شرکتهای برق و مصرف کنندگان میباشد. در بعضی از مناطق آمریکا بخصوص مناطق جنوب شرقی ، صاعقه یک پدیده تقریباً روزانه است ، اما تابحال امکان پیش بینی و کنترل این پدیده وجود نداشته است. در سالهای اخیر فناوری پیش بینی و رهیابی توسعه یافته و شبکه ملی آشکار سازی صاعقه NLDN هنوز برای رهیابی صاعقه بیش از پیش تأکید دارد زیرا این امر میتواند در شبکه های حمل و نقل هوایی ، دریایی و فضانوردی بسیار موثر واقع گردد.
برقگیر یا رسانای آذرخش
برقگیری یا رسانای آذرخش، ساختمانهای بلند را از یورش آذرخش (صاعقه) مصون میدارد. یک رسانای آذرخش ازیک نوار مسی کلفت تشکیل شده است که نوکهای فلزی تیزی دارند و در بالای بلندترین قسمت ساختمان کار گذاشته میشود. این نوار را به تیغه فلزی بزرگی که در اعماق مرطوب زمین زیر ساختمان مدفون گشته است متصل میکنند. ...
...
نصب برقگیرها درخطوط انتقال انرژی
مقدمه
در سال های اخیر نصب برقگیرها در خطوط انتقال انرژی موردتوجه قرار گرفته است. انگیزه نصب برقگیرها در خطوط از خصوصیات فیزیکی مناسب برقگیرهای نوع MOA ناشی می شود. با وجود این نصب برقگیرها در خطوط همواره از مشکلات متعدد برخوردار است، در حالی که مزایای قابل توجه را عرضه نمی سازد. با توجه به مشکلات بالا، نصب برقگیرها در خطوط در حال حاضر جنبه آزمایشی وتجربی دارد و در برخی خطوط با درصد قابل ملاحظه قطعی ها ناشی از تخلیه جوی به کار برده شده است.
در این فصل تنها به ضرورت نصب برقگیرها در خطوط و مزایای ناشی از آن و مشکلات مربوطه اشاره می شود. در صورت عمومیت نصب آنها در خطوط و ارائه استانداردهای مربوطه، مورد مطالعه کامل قرار خواهد گرفت.
منظور از نصب برقگیرها در شبکه های فشار قوی
منظور از نصب برقگیرها در شبکه و ایستگاه های فشار قوی (توزیع و انتقال انرژی) در طی فصل های قبل تا حدودی آشکار ومشخص شد. با وجود این اشاره مختصر به هدف استفاده از برقگیرها، از نظر تأثیر نصب آن در خطوط ضروری است.
برقگیرهای فشار قوی در حال حاضر به منظور محافظت ایزولاسیون داخلی تجهیزات فشار قوی در قبال ولتاژهای موجی به کار برده می شوند. ایزولاسیون تجهیزات فشار قوی به طور کلی به دو نوع تقسیم می شوند. ایزولاسیون نوع خارجی واقع در فضای باز متشکل از فواصل هوایی و ایزولاسیون داخلی واقع در فضای بسته و آب بندی شده، که توسط ترکیبی از مواد ایزوله جامد، مایع و گاز تأمین می شود. بروز هرگونه اختلال و قوس در ایزولاسیون داخلی با انهدام و آسیب کامل به دستگاه فشار قوی و خسارت های فراوان همراه بوده، به همین علت انتخاب سطح ایزولاسیون داخلی در قبال انواع مختلف اضافه ولتاژها، به طور مناسب صورت می پذیرد. ...
....
مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول
تعریف سیستم برقگیر
برقگیر یا رسانای آذرخش
فصل دوم
ایمنی حفاظت
ضرورت استفاده از برقگیرها
اساس کار دستگاه LCM
سیستم های حفاظت صاعقه
بررسی برقگیرهای اکسید فلزی
سیستم های حفاظتی جایگزین
فصل سوم
انتخاب مشخصات مناسب برقگیرها
تعاریف لازم به منظور مشخصات مناسب برقگیرها
امتحان مناسب برقگیر به منظور اضافه ولتاژهای موقت
فصل چهارم
آزمایشات به روی برقگیرها
آزمایشات ایزولاسیون خارجی برقگیرها
آزمایشات آلودگی برقگیرها ، آزمایش با بخار نمک
روش انجام آزمایش ها با لایه سطحی
فصل پنجم
آزمایش رطوبت غیرکامل ستون مقره یا برقگیر
نصب برقگیرها در خطوط انتقال انرژی
منظور از نصب برقگیرها در شبکه های فشار قوی
خصوصیات نصب برقگیرها در خطوط
برقگیرها به صورت بشقاب مقره
نصب برقگیرها در خطوط انتقال انرژی
نصب برقگیرها در خطوط ویژه